kokoshout
Duurzaamheid  Vloeren   Leggen   Referenties   Waar te koop 

Hoogkant parket


Het verschil tussen tapis en hoogkant

Parket bestaat uit kleine stroken hout. Dit wordt ook wel traditioneel tapis parket genoemd. Tapis is eigenlijk een benaming voor de manier van leggen. Tapis bestaat uit losse, massieve plankjes in verschillende maten en diktes, zonder messing en groef. De plankjes worden koud tegen elkaar op de ondervloer gelijmd en genageld, afgevoegd en gelakt of geolied. Een hoogwaardige techniek die een praktisch en naadloze vloer garandeert. Door deze manier van leggen zijn vele patronen mogelijk. 

Bij hoogkant parket worden massieve houtstroken op de kant verlijmd, direct op de ondervloer.  Doordat de stroken op hun kant staan heeft deze vloer een zeer hoge belastbaarheid en resulteert in een dikke slijtvaste laag. Ideaal dus als projectparket voor kantoren, openbare gebouwen, etc. De hoogkant vloer is echter ook bijzonder aantrekkelijk en gezellig om te zien dus wordt ook steeds vaker toegepast in de woonkamer.

Het alternatief van hoogkant parket is ons projectparket. Dit wordt vanaf de fabriek aangeleverd in stroken, waarbij de strookjes hout aan elkaar verbonden zitten door o.a. tape. Het leggen gaat hierdoor veel sneller dan bij tapis parket. Door het direct lijmen op de ondervloer ontstaat een goede geluidsdemping. De vloer wordt ter plaatse geschuurd, gepolijst en van een beschermlaag voorzien. Dit werk moet worden uitgevoerd door de gespecialiseerde parketlegger. Kokoshout heeft een extreme hardhout, enige ervaring met het leggen van Kokoshout is dus wel van belang.


Kokoshout kan op aanvraag vervaardigd worden in verschillende dikten en hoogten. Informeer naar de mogelijkheden.


hoogkant parket