kokoshout
Duurzaamheid  Vloeren   Leggen   Referenties   Waar te koop  

Bamboe parket

Bamboe parket heeft een lage CO2-voetafdruk en Bamboe groeit uitermate snel terug. Iedereen die dit wel eens in de tuin heeft geplant zal hier ervaring mee hebben... Het grote voordeel van Bamboe is dat het uitzonderlijk bestand is tegen intensief gebruik en beschadigingen. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met Kokoshout. De tekening van Bamboe is echter niet te vergelijken met de karakteristieke vlammen van Kokoshout. 

Bamboe vloeren

Bamboe planken worden gemaakt door de bamboe stokken onder extreem hoge druk te persen en te lijmen. Dit kan op meerdere manier gebeuren en elke methode resulteert in een andere tekening. Nog harder wordt een Bamboe vloer door eerst de Bamboe stokken te pletten tot vezelsspaanders voordat het gelijmd wordt. Deze vloeren zijn tot 10 keer harder dan eiken.

De kleuren van een Bamboe vloer kan uiteen lopen van heel licht tot zelfs heel donker. Ook zijn er verschillende afwerkingen mogelijk zoals geborsteld, geschuurd of hoogglans. 

parket-bamboe-voorbeeld

Bamboe prijzen

De prijzen voor Bamboe pakket beginnen bij EUR 29,00 per m2 inclusief BTW tot EUR 49,00 per m2 inclusief BTW.

Bamboe kopen

In samenwerking met onze buitenlandse partners die zorgen voor de inkoop van palmen voor ons Kokoshout, kopen wij ook met regelmaat Bamboe parket in bij één van de grootste producenten ter wereld. Bamboe parket nodig voor een project? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


bamboe-parket