kokoshout
Duurzaamheid  Vloeren   Leggen   Referenties   Waar te koop  

Duurzaam en milieuvriendelijk hardhout


Kokoshout wordt gemaakt van kokospalmen die aan het einde van de levenscyclus zijn gekomen. Een kokospalm geeft tientallen jaren vrucht. Uiteindelijk gaat de palm steeds minder en kleinere kokosnoten dragen. Dit is het moment dat de palm omgehakt wordt en verwerkt wordt tot o.a. houten vloeren.

Niet de hele palm kan voor hout voor vloeren gebruikt worden. Alleen de beste delen (harde delen) van de palm worden hiervoor geselecteerd. De energie die nodig is om de machines te laten draaien voor de zaag- en droogwerkzaamheden wordt opgewekt door de onbruikbare delen te verbranden. Zo zorgen wij voor een eerlijke en duurzame houtwinning.

De plantage-eigenaren hebben hierdoor extra inkomsten en kunnen direct nieuwe aanplant kopen en zo sneller weer een optimale opbrengst van de plantage creŽeren. Palmbomen groeien langzaam en opkweken duurt normaal gesproken eigenlijk te lang.


Rainforest Alliance

palmhout

Een kokospalm is geen boom en derhalve kokoshout geen "officieel hout". Een FSC-keurmerk is dan ook niet van toepassing. Mede omdat de palmen niet uit het regenwoud afkomstig zijn maar altijd van plantages. Kokoshout is officieel erkend en gecertificeerd door Rainforest Alliance. Bijzonder is wel dat Kokoshout zulke goede eigenschappen heeft dat het harder is dan veel soorten ander hout.

De Rainforest Alliance werkt aan het behoud van biodiversiteit. Streeft verbetering van het milieu na door het leveren en uitvoeren van duurzaamheidscontrole, -verificatie, -validatie en -certificatie op basis van de beste beschikbare internationale normen. Meer over Rainforest Alliance kunt u lezen op de betreffende website.


duurzaam-hardhout