kokoshout
Duurzaamheid  Vloeren   Leggen   Referenties   Waar te koop 

Eigenschappen Kokoshout

De kokospalm is eigenlijk geen hout- maar een grassoort. Dit is de reden dat de stam anders is opgebouwd dan bij hout. Kokoshout kent geen jaarringen en slechts de buitenlaag kan gebruikt worden voor de productie van hardhout. De kern van de palm is te zacht om vloerdelen van te maken. De houtproductie in het land van oorsprong moet dan ook goed begeleid worden om de juiste kwaliteit te leveren. De houtopbrengst als restproduct van plantages is uiteraard lager dan andere houtsoorten. Kokoshout, met recht een duurzaam en exclusieve houtsoort!

Kleuren

Kokoshout is donker met bruine tekeningen, ze wordt soms met wengť vergeleken. Er zijn 3 tinten te onderscheiden: light, natural en dark. Kokoshout wordt na verwerking geolied of gelakt. Dit proces versterkt de diepe kleur en bijzondere tekening.

Hardheid

Kokoshout is ideaal voor parketvloeren. Het is harder dan eiken en het werkt ook minder. Het is zeer geschikt voor zwaar gebruik en daarom ook geliefd als bouwmateriaal voor kantoren en gebouwen (projectinrichting).

Specificaties

Botanische naam Cocos Nucifera L.
Familie Palmae
Aanvoer IndonesiŽ, MaleisiŽ
Volumieke massa >800 kg/m3
Hardheid >7 kN (Janka)
Vochtigheid 9% Ī 2%
Duurzaamheid Hoog
Impregneerbaarheid Goed
Keurmerk Rainforest Alliance

eigenschappen hout