kokoshout
Duurzaamheid  Vloeren   Leggen   Referenties   Waar te koop 

Houten vloer van Kokoshout


Wat is er mooier dan een echt houten vloer? Het is warm, natuurlijk en bijzonder sfeervol. Uiteraard worden er ook laminaatproducten gemaakt die er steeds natuurlijker uit gaan zien. Maar of u op een laminaatvloer of een echt houten vloer loopt, het verschil merkt u direct!

Een houten vloer heeft een aantal voordelen t.o.v. andere vloerbedekkingen:
  • Het is bijzonder prettig schoonmaken en dus hygiënisch.
  • Er zijn geen speciale onderhoudsproducten noodzakelijk.
  • Een houten vloer is geluidsarmer dan andere harde vloerbedekking.
  • Lange levensduur.


Wat maakt Kokoshout zo bijzonder?

Kleur en structuur

Kokoshout is een unieke hardhouten vloer. Het hout is niet vergelijkbaar met ander hout zoals bijvoorbeeld eiken. Dit heeft ermee te maken dat de palm op een totaal andere wijze groeit dan een normale boom. Hierdoor is structuur en kleur van de vloer absoluut uniek.

Kokoshout is donker met bruine tekeningen, ze wordt soms met wengé vergeleken. Er zijn 3 tinten te onderscheiden: light, natural en dark. Kokoshout wordt na verwerking geolied of gelakt. Dit proces versterkt de diepe kleur en bijzondere tekening.

Hardheid

Kokoshout is ideaal voor parketvloeren. Het is harder dan eiken en het werkt ook minder. Het is zeer geschikt voor intensief gebruik en daarom ook geliefd als bouwmateriaal voor kantoren en gebouwen (projectinrichting).
Klik hier voor de eigenschappen van Kokoshout.

Verantwoord natuurproduct

Waar de kokospalm vroeger werd vernietigd nadat het ongeschikt geworden was voor oogst van kokosnoten, wordt er nu hout van gemaakt. Ook de productie vindt op milieuvriendelijke wijze plaats. Niet voor niet is Kokoshout gecertificeerd door Rainforest Alliance als verantwoord natuurproduct.


Typen Kokoshout vloeren

Parket

Parket bestaat uit kleine stroken Kokoshout, ook wel Tapis genoemd, die in verschillende patronen op een ondervloer kunnen worden gelijmd en genageld. Denk hierbij aan patronen als visgraat, blokpatroon, vlechtpatroon, etc. Kijk bij onze referenties voor voorbeelden. In de interieurbouw kennen we ook een variant hierop als hoogkant parket.

houten-vloer-patronen

Planken

Planken van massief Kokoshout voorzien van mes en groef voor een makkelijke installatie. De planken worden gelijmd en genageld op een ondervloer. Daarna geschuurd en behandeld met olie of lak.

Massief hout

Een vloer van Kokoshout is massief. Het parket of de planken zijn gemaakt uit een enkele laag hout. Een massief houten vloer is een vloer voor het leven. Na jaren van gebruik kan de vloer opnieuw opgeschuurd worden. Na behandeling met olie of lak ziet deze er weer als nieuw uit.  Daarom is het ook zo ideaal voor winkel- en kantoorpanden. Een vloer van Kokoshout verslijt je niet zomaar! Wij adviseren een massief houten vloer te laten leggen door de specialist.

Fineer en gelaagd hout

Voor wandbekleding en toepassingen met lichter gebruik is het ook mogelijk om het kokoshout te laten verwerken tot fineer of gelaagd hout. Fineer heeft een aantal voordelen ten opzichte van gewicht en prijs. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bamboe parket

Kokoshout wordt wel eens vergeleken met een Bamboe vloer. Qua structuur en kleur zijn er grote verschillen tussen deze twee materialen. Bamboe parket is ook een duurzame vloer met hoge hardheid en is steeds meer in trek bij particulier en bedrijf. Ook bamboe parket is voor projecten leverbaar.


houten-vloer