kokoshout
Duurzaamheid  Vloeren   Leggen   Referenties   Waar te koop 

Vloer van Kokoshout leggen


Een houten vloer leggen is vakmanschap. Of het nu om eiken of Kokoshout gaat. Als u kiest voor een houten vloer kiest u voor een duurzame vloer waar u nog lang van wilt genieten. Het leggen van een houten vloer kunt u dan ook het beste laten doen door de specialist, in ieder geval iemand die het vaker doet. Omdat Kokoshout zo ontzettend hard is vereist dit ook andere vaardigheden, zie eigenschappen van Kokoshout.

Wij adviseren een Kokosvloer te laten leggen door partijen die er ervaring mee hebben opgedaan (lijst geadviseerde parketteurs).


Patronen

Kokoshout is te leggen in verschillende patronen.

vloer-leggen-patronen

Parket

Parket bestaat uit kleine stroken Kokoshout, ook wel Tapis genoemd, die in verschillende patronen op een ondervloer kunnen worden gelijmd en genageld. Denk hierbij aan patronen als visgraat, blokpatroon, vlechtpatroon, etc. 

Planken

Planken van massief Kokoshout voorzien van mes en groef voor een makkelijke installatie. De planken worden gelijmd en genageld op een ondervloer. Daarna geschuurd en behandeld met olie of lak.

Fineer en gelaagd hout

Voor wandbekleding en toepassingen met lichter gebruik is het ook mogelijk om het kokoshout te laten verwerken tot fineer of gelaagd hout. Fineer heeft een aantal voordelen ten opzichte van gewicht en prijs. Vraag ons naar de mogelijkheden.


Legvoorschrift

Intalleren op spaanplaat, vol verlijmen met 2K-PU en indien noodzakelijk blind vernagelen. Na het leggen voegen, schuren en afwerken. Afwerken met olie of lak.


vloer-leggen